dilluns, 27 de maig del 2019

Tir al món amb mar de fons a Canyelles

"Amb el mateix jurat de vuit persones que van triar l’obra per al vestíbul de l’estació de Valldaura, una de les tres que es creaven en ampliar la línia 3, es va premiar Tir al món amb mar de fons, de l’artista polifacètic Benet Rosell per a l'estació de Canyelles. S’hi havia presentat 42 projectes, i va guanyar Benet Rosell enfront d’Enric Pladevall per quatre a tres vots.
El conjunt artístic de Rosell consisteix en dotze mapes que són al mateix temps dotze dianes per tirar sobre el món: dues Amèriques, dues Àfriques, dues Oceanies i dos mapes que inclouen Europa, Àsia i els Pols. A l’altra banda, en el segon vestíbul, hi ha un joc de pantalles que continuen l’obra amb “el mar de fons”, però per raons tècniques sovint no funcionen.  En aquest plafó apareixen dibuixats multitud de micro-formats de color blanc, característics en Rossell, simulant una sèrie de símbols on l’espectador sovint es veu implicat a desxifrar-los. Aquests microformats, enèrgics i gestuals, tenen un clar paral·lelisme amb la cal·ligrafia japonesa i amb una filosofia més oriental que occidental.
Rosell va ser ajudat per l’arquitecte Jaume Artigas, un dels autors de la Rambla del Raval, en la realització de la seva instal·lació. Va ser inaugurada, com les altres dues estacions, per les festes de la Mercè del 2001, concretament el dia 21 de setembre."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:metall











 Més informació Wikipedia Benet Rosell
Benet Rosell i Sanuy, font:wikipedia
Veure més Art Públic Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada