divendres, 3 de maig del 2019

Escultura La Maternitat

"Els 2.729 habitatges construïts pel Patronat de Cases del Congrés Eucarístic es van fer en tres etapes. Una primera durant els anys 1953 i 1954, una segona que es va acabar el 1962 i una última de només una illa de cases el 1967-68. El Patronat s'havia constituït per iniciativa de l'Associació Catòlica de Dirigents sota els auspicis del bisbe Gregorio Modrego, com una manera de deixar un record palpable del Congrés Eucarístic que s'havia celebrat a Barcelona el 1952 i que va suposar la primera obertura internacional del règim franquista des de la Guerra Civil.
Quan el barri era pràcticament acabat i estava urbanitzada la gran plaça central, l'Ajuntament va contribuir al seu guarniment amb una obra de l'escultor Jacinto Bustos Vasallo que representava una maternitat. Es va posar directament sobre la gespa del parterre més allunyat del temple catòlic que presideix la plaça i va ser inaugurada el 19 de març de l'any 1961.
El setembre de 1998 se li va afegir la peanya actual, sense moure-la de lloc.
Pensem que l'autor en aquesta figura s'expressa amb una harmònica solidesa de modelat clàssic, alhora fluid, elegant i ordenat en volums esglaonats rítmicament en cascada.  La mare amb el nadó en braços, d'una forma natural, es lliura tota ella, la seva persona, la seva ment, el seu cos, en aquest nou ser que ella mateixa ha anat creant al seu propi interior, en un procés de gestació, preparació i adaptació. "
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:pedra
La Maternitat de Jacinto Bustos a la plaça del Congrés Eucarístic





Jacinto Bustos Vasallo
Més informació https://es.wikipedia.org/wiki/Jacinto_Bustos_Vasallo
Veure més Art Públic Sant Andreu


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada