dissabte, 11 de maig del 2019

Grafisme En Línea al Tram Besòs

"Coincidint amb l’entrada en servei de les noves parades de la línia T5 del TRAM al 2007, es van decorar les parades d’aquesta línia situades al tram cobert de la Gran Via de les Corts Catalanes. El projecte va ser realitzat per professors de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i de l’Escola del Treball que van crear tres espais escultòrics independents.
Sota el títol de “En línia”, Albert Valera, Lluís Doñate i Maria Josep Forcadell han jugat amb el grafisme, el color i l’ús dels textos per donar identitat i caràcter propi als espais de les parades i, d’aquesta manera, captar l’atenció del viatger del Trambesòs. Els artistes, que ja havien realitzat una intervenció escultòrica el 2005 a la parada del Trambaix de Cornellà Centre, han fet ara un treball mitjançant el retolat de les parades, l’ús d’imatges i un text amb tipografies de gran format.
A diferència de l’espai escultòric realitzat a Cornellà, els espais són aquí de dimensions menors i la noció de temporalitat ha canviat. En aquesta ocasió els artistes han intensificat la imatge dels noms de les parades i el seu retolat s’ha vinculat a l’arquitectura i les grans mesures, els colors i les tipografies s’han emprat com a dades visuals significatives.  L’objectiu és sorprendre i donar als usuaris del tramvia la possibilitat d’uns instants de pensament o interrogació de caràcter personal.
A Sant Martí de Provençals s’ha instal·lat la frase “El canvi és permanent”, mentre que les imatges giren al voltant del tema del desenvolupament del transport en tramvia.
Estació Sant Martí de Provençals





A la parada Besòs, unes siluetes de persones a escala real evoquen la idea de silenci, mentre que el text és “Els silencis parlen”.

Estació Besòs




Per últim, a la parada d’Espronceda trobem el text “Allò que és imaginari és una realitat” i per crear la imatge associada a aquesta idea, s’aprofita l’impacte de la llum al penetrar per l’obertura ovalada del sostre i la forma en què canvia aquesta llum segons l’estació de l’any. " 
Estació Espronceda












Representació a la banda Mar







Representació a la banda Muntanya




 Font:Autoritat del Transport Metropolità - TRAM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada