dimarts, 7 de maig del 2019

Il.luminació El Color ens afecta

"Les línies de metro 9 i 10, que travessen Barcelona de Besòs a Llobregat, comparteixen les estacions en tot el tram central i es bifurquen en els dos extrems. En l’extrem més proper al riu Besòs, les dues línies tenen en comú tres estacions, que són la de La Sagrera, Onze de Setembre i Bon Pastor. Aquestes tres estacions són les úniques que es troben dintre del terme municipal de Barcelona.
Seguint la política adoptada en totes les estacions de metro realitzades des que va començar el segle XXI, van ser encarregades obres d’art públic per a decorar-les. En l’estació de La Sagrera, les peces d’art públic són més evidents, mentre que en les d’Onze de Setembre i Bon Pastor han quedat plenament integrades en els elements estructurals. A les estacions d’Onze de Setembre i Bon Pastor el treball artístic va ser realitzat per Àlex Ollé i Alfons Torres, amb l’arquitecte Tomàs Morató.
A les estacions d’Onze de Setembre i Bon Pastor es va escollir per a les andanes un recobriment del sostre (i a la de Bon Pastor també la paret no accessible, a l’altre costat de la via) amb multitud de punts de llum encastats, que donen una aparença de cel estelat. Per al recobriment de les parets dels vestíbuls es van triar unes peces de ceràmica amb la superfície lleugerament ondulada que combinen franges blanques i grises. I en l’estació Onze de Setembre, un costat semicircular del pou d’accés per on baixen els ascensors i les escales mecàniques està format per panots de vidre amb enllumenat posterior violeta. Aquest recobriment, que dona una gran lluminositat, comença a l’alçada de la meitat del segon pis i cobreix dos pisos més sobre seu, formant un continu sense interrupció en els quatre pisos inferiors. En la planta més propera a la superfície, separada de les quatre inferiors, el recobriment vitri ocupa una superfície més ampla i l’enllumenat posterior és blanc."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:Vidre, llum


Peces de ceràmica ondulada al vestíbul de l'estació Onze de Setembre
Il.luminació estació Onze de Setembre






Andana de l'estació Onze de Setembre

Vestíbul de l'estació Bon Pastor







Punts de llum al sostre de l'andana de l'estació Bon Pastor
Punts de llum a la paret no accessible a l'altra costat de la via
 Més informació Wikipedia Àlex Ollé
Àlex Ollé, font:elperiodico
 Més informació https://www.enciclopedia.cat/ Alfons Flores i Tarrés
 Més informació http://www.amarq.net/ Arquitectes A+M Tomàs Morató
Tomàs Morató i Pasalodos, font:amarq.net
Veure més Art Públic Sant Andreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada