divendres, 17 de maig del 2019

Estàtua La Serenitat

"Aquest nu femení d'Eulàlia Fàbregas de Sentmenat situat al Parc de Cervantes segueix una vegada més els models establerts per l'estatuària de tradició mediterrània de mestres com Maillol, Casanovas i Clarà i fou realitzat en marbre blanc pel procediment del buidatge.
El sentit del ritme dirigeix aquesta composició essencial en el gest, simple en la resolució, i polida en el seu acabat. Harmonia i equilibri dominen la proposta escultòrica. La forma de representar una figura asseguda implica alhora que un desafiament en la resolució de la forma, un estalvi de material.
La verticalitat que marca la figura està tallada per les línies diagonals de braços doblegats i cama a la gatzoneta. És una postura que han executat molts altres escultors des que Maillol va seguir els exemples de l'estatuària clàssica.
El millor de l'obra parteix d'aquesta fidelitat al cànon clàssic, d'aquesta harmonia del gest, aquesta cerca de la bellesa serena, aquest equilibri en el volum definitori, la tersura de línies precises i l'excel·lent treball del material.
El fet que el nas tingui un cop evident la va batejar definitivament com La xata."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:marbre blanc








Més informació Wikipedia Eulàlia Fàbregas de Sentmenat
Eulàlia Fàbregas Jacas més coneguda amb el nom de casada Eulàlia Fàbregas de Sentmenat font:wistremundo.dk
Veure més Art Públic Les Corts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada