divendres, 17 de maig del 2019

Bust a Francesc Matheu

"Aquesta és l'única obra escultòrica d'Eulàlia Fàbregas de Sentmenat, de les cinc posades a Barcelona els anys de l'alcalde Porcioles, que no representa un nu femení, l'especialitat d'aquesta artista que va començar la seva carrera quan havia fet ja cinquanta anys.
Està situat a l'avinguda Diagonal, davant l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials. El seu emplaçament l'ha convertit en suport de tota mena de pintades, periòdicament netejades i periòdicament substituïdes per altres de noves.
Va inaugurar-se en el trentè aniversari de la mort de qui fou un dels poetes de la Renaixença, el que permetia el seu encaix en la visió del catalanisme que, dintre dels estrets marges que permeté el franquisme, va fomentar l'alcalde Porcioles. Editor d'Ilustració Catalana i organitzador dels Jocs Florals, fou també el promotor de la iniciativa ciutadana d'anar posant, a partir del 1908, bustos de poetes jocfloralescos al parc de la Ciutadella. Havia nascut a Barcelona el 1851 i mort a Sant Antoni de Vilamajor un mes i mig abans que hi entressin les tropes franquistes. "
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:marbre blanc sobre pedestal de granit

Bust de Francesc Matheu davant de l'antiga Escola Universitària d'Estudis Empresarials, actualment Facultat d'Economia i Empresa

BARCELONA  AL POETA  FRANCESC  MATHEU / 16-10-1851 - 10-12-1938


Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Francesc_Matheu_i_Fornells
Francesc Matheu i Fornells, font:wikipedia
 Més informació Wikipedia Eulàlia Fàbregas de Sentmenat
Eulàlia Fàbregas Jacas més coneguda amb el nom de casada Eulàlia Fàbregas de Sentmenat font:wistremundo.dk
Veure més Art Públic Les Corts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada