dilluns, 4 de febrer del 2019

Seu del Districte del Eixample

"La Seu del Districte de l'Eixample és la seu local de l'Ajuntament de Barcelona corresponent al districte de l'Eixample de Barcelona. L'edifici és cantoner amb els cèntrics carrers d'Aragó i del Bruc i els passatges de Pla i de les Escoles; al barri de la Dreta de l'Eixample. Va ser dissenyat per l'arquitecte Pere Falqués i Urpí l'any 1893
Es tracta d'una construcció destinada a equipaments, com bona part dels que ocupen l'illa que presideix el Mercat de la Concepció, la Tinença d'Alcaldia n'ocupa una cantonada i és una construcció de dimensions considerables. La decoració de la façana respon a un historicisme medievalista, amb tres grans arcades apuntades que marquen l'accés al vestíbul des del carrer. Cal destacar les reixes de ferro que les tanquen, que són del mateix material que el desaparegut pinacle i que, per damunt de la cornisa, centrava la façana.
Aquest edifici és un testimoni ineludible del creixement extramurs de la Barcelona vuitcentista. L'any 1871 s'havia iniciat el trasllat de l'Església del convent de Jonqueres en el que avui es coneix com a Parròquia de la Concepció. Uns anys més tard, l'any 1884, l'ajuntament comprà a Joan Pla i Moreau i d'altres propietaris, els veïns terrenys que avui formen l'illa Aragó-Bruc-València-Girona per a la construcció d'un mercat per abastir el nou Eixample. Tanmateix, aquesta parcel·la també seria destinada a allotjar equipaments municipals i administratius, com la tinència d'alcaldia del nou barri de l'Eixample."
Veure informació Wikipedia Seu del Districte del Eixample
Més informació Wikipedia Pere Falqués i Urpí

Seu del Districte del Eixample al carrer Aragó
























Sala de Plens  font:ajuntament.barcelona.cat

Sala de Plens  font:ajuntament.barcelona.cat
Pere Falqués i Urpí - font:wiquipedia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada