dimecres, 20 de febrer del 2019

Parròquia Sant Antoni de Pàdua

"Abans dels anys vint del segle passat, amb l'empenta dels periodistes que es van instal·lar al barri i d'altres veïns, es va crear l'Asociación de Propietarios de Fargas, Mulassa y sus entornos, per poder resoldre col·lectivament problemàtiques del barri (urbanització dels carrers, subministrament d'aigua, enllumenat, etc.) i alhora organitzar-se en l'aspecte social i lúdic.
Pel mateix afany de dotar de serveis el barri, els veïns van voler tenir una parròquia més a prop, ja que els feligresos havien d'anar a l'església del Carmel o d'Horta. Montserrat de Casanovas els va cedir un terreny al carrer Verdi i Adolf Florensa es va encarregar també del projecte i la construcció d'una església.
Es va inaugurar el 1927. Tenia l'aspecte d'església marinera, segons deien aquells veïns. Els primers dies de la guerra civil va resultar cremada i quasi totalment destruïda i posteriorment va ser reconstruïda pel mateix Florensa. Mossèn Josep Bundó va ser el primer rector de la parròquia durant molts anys."
Veure informació http://www.bcn.cat/horta-guinardo/rutes/3-2.shtml
Parròquia de Sant Antoni de Pàdua

Església Sant Antoni de Pàdua 1937
font:bcn.cat/horta-guinardo
Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Adolf_Florensa_i_Ferrer
Adolf Florensa i Ferrer, font:wikipedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada