dijous, 7 de febrer del 2019

Mitgera Gran de Gràcia

"Allà on el carrer -  Gran de Gràcia - s'eixampla i dóna pas a la plaça Lesseps quedava a la vista un mur important, lateral d'un destacat edifici modernista de Geroni Granell. El projecte es va assignar a l'arquitecte Joan Manuel Nicolás, autor d'altres rehabilitacions de mitgera a Barcelona, i que mira de donar sempre una solució diferent adaptant-se al lloc. Com passa sovint, l'acord entre veïns no va fer possible l'obertura de finestres reals, però sí la creació d'un acabament amb relleu de l'edifici que imitava la composició de la façana de l'immoble veí, que dóna al carrer Nil Fabra.
Així la façana es redueix a les formes bàsiques: rectangles per a les finestres (totes marrons per dins amb uns petits quadrats com a reducció de les persianes) i amb un emmarcat, que és simplificació de les formes ondulants modernistes. Per substituir les flors esgrafiades que parlen d'una altra època, n'hi ha prou amb motius ceràmics quadrats per denotar ornament.
L'enllaç es produeix girant la part superior de la façana amb un efecte pictòric de trompe l'oeil i una barana esquematitzada en forma de línies verticals."
Veure informació Ajuntament Art Públic
Mitgera al carrer Gran de Gràcia





Veure més Art Públic Gràcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada