dilluns, 4 de febrer del 2019

Església Santa Maria de Montalegre

"Santa Maria de Montalegre de Barcelona és una església de factura bizantina i amb planta de creu llatina que forma part del conjunt arquitectònic de la Casa de la Caritat de Barcelona. Era la capella del conjunt, construïda a principis del s. XX dins els corrents de l'historicisme i un tímid modernisme.  En termes generals, la decoració de l'església es troba a mig camí del modernisme i l'historicisme, revisitant l'art bizantí i el romànic.
El projecte de l'església va ser de l'arquitecte barceloní August Font i Carreras. Troba la inspiració en l'art romànic, en l'època de l'alta edat mitjana, moltes vegades designada, en aquest moment, com bizantina.
El 1362 les Canongesses de Santa Maria de Montalegre o de l'Alegria, que estaven establertes on ara hi ha La Conreria de Tiana, construeixen un monestir a la cantonada dels carrers Montalegre i Valldonzella de Barcelona. El 1593 l'orde d'aquestes monges desapareix i l'edifici passa a ser el Seminari Episcopal de Nostra Senyora de Montalegre de la Ciutat de Barcelona. El 1802 Carles IV hi establí la Casa de la Caritat. La construcció de l'església, sufragada amb donatius dels fidels, va començar el 1901 i es va poder obrir al culte un any després. La Capella de la Mare de Déu de la Medalla Miraculosa, també de Font, s'inaugurà el 1908. Es van utilitzar en la nova església tots aquells elements útils provinents de l’antiga."
Veure informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Maria_de_Montalegre_de_Barcelona
Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/August_Font_i_Carreras

Església des del carrer Valdonzella

Mare de Déu de Montalegre





Església des de plaça Joan Coromines












Sant Josepmaria Escrivà fundador de l'Opus Dei
















Mare de Déu de la Medalla Miraculosa


La Casa de la Caritat

August Font i Carreras - font:www.isabadell.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada