dimecres, 13 de febrer del 2019

Paviment Anna Frank

"En el context de la malla urbana de Gràcia, està ubicat el carrer Sèneca i Minerva, ambdós reservats a la circulació a peu com a homenatge a Anna Frank - Disseny: Ignasi Sanfeliu -.
La intervenció s'afirma plàsticament com una tendència dels anys 90 per a la reutilització de certs materials de gran duresa, tendència amb major visibilitat en les "places dures" de Piñón i Viaplana (la dels Països Catalans a Sants, és la més famosa i construïda en els anys 80). Aquí, els acers "corten" amb el seu rovell natural i els granits s'adeqüen a una connotació imagètica, amb ressonàncies al testimoni visual de la violència, de la barbàrie.
En el carrer Sèneca l'homenatge a Anna Frank és simple, a escala de l'estretor del carrer, limitant-se a un disseny de paviment, delineat a través de la repetició espaiada de línies diagonals en acer oxidat.
El dinamisme del traçat s'accentua, en l'inici, per línies més fines en direcció oposada i per l'estereotomia del granit i de la ceràmica, i a més, pel retall, en l'extrem de cada tira d'acer, d'un caràcter hebreu.
Les intervencions artístiques en paviments, no abunden molt, essent, normalment, excessives o irrellevants en el seu protagonisme. En aquest cas, el conjunt, d'escala continguda i discreta, desborda el quotidià de les funcionalitats d'un carrer, encara que, a vegades, ho faci amb certa banalitat: inclou, en ferro colat, les tapes de les caixes de registre i els pilarets del trànsit rodat, desmonumentalizant encara més l'homenatge."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Paviment Anna Frank al carrer Sèneca

Carrer Sèneca



Caràcters hebreus





 Més informació https://es.wikipedia.org/wiki/Ana_Frank
Annelies Marie Frank, font:wikipedia
Veure més Art Públic Gràcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada