divendres, 15 de febrer del 2019

Estàtua Marià Fortuny

"El 1918 va revifar l'entusiasme ciutadà per Marià Fortuny (Reus, 1838 - Roma, 1874) , de la mà del crític d'art Joaquim Ciervo i del Cercle Artístic. Es va formar un comitè en favor de Fortuny que va promoure una campanya per fer recaptacions de donatius. Amb els diners aconseguits es va encarregar una estàtua del pintor als escultors Miquel i Llucià Oslé. El 1922 tenien pràcticament enllestida l'escultura, però tot va quedar encallat fins al 1934, quan s'acomplí el seixantè aniversari de la mort del pintor.
El Nadal de 1932 s'havien cremat els magatzems El Siglo, i l'enderrocament de l'edifici havia permès d'obrir el carrer del Pintor Fortuny fins a la Rambla. Es va pensar que no hi havia cap altre lloc més adequat per al monument que aquell indret que portava el nom de l'artista. Però el carrer era estret i no permetia que el monument es col·loqués al mig, de manera que es va haver d'optar pel sistema de fornícula.
El 1936, la façana de l'edifici que donava al tros de carrer de nova obertura s'havia acabat i la fornícula estava feta, però la Guerra Civil va impedir que s'hi arribés a posar l'estàtua i es fes la inauguració oficial del monument. La inauguració, ja col·locat, va fer-se el 20 de juny de 1942"
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic








Més informació Wikipedia Marià Fortuny
Marià Fortuny i Marsal
 Veure informació Wikipedia Miquel Oslé i Sàenz de Medrano
Miquel Oslé, font:ddd.uab.cat
 Veure informació Wikipedia Llucià Oslé i Sàenz de Medrano
Llucià Oslé, font:Viquipèdia

 
Veure mes Art Públic Ciutat Vella Oest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada