dilluns, 11 de febrer del 2019

Santa Eulàlia Els Falcons de Barcelona

"Els falcons són una manifestació gimnàstica-esportiva-acrobàtica apareguda a Catalunya a inicis del segle XX, tenint com a referència els Sokol (falcó en txec), i que ha esdevingut tradicional al Penedès. En les seves actuacions els falconers fan construccions acrobàtiques, que recorden els castells, però amb més varietat de formes i amb menys participants, i també amb més varietat d'estils entre les diferents colles, si bé hi ha una part del repertori de figures comú a totes. Tot i que moltes construccions són de caràcter estàtic, l'aspecte dinàmic i coreogràfic hi té més importància que en els castells, així com l'efecte estètic buscat amb la composició de diferents figures simultànies."
Veure informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Falcons
Els Falcons de Barcelona, actuació 10 de febrer de 2019








 "La iniciativa de formar una colla de Falcons va néixer al 2002 entre alguns dels components dels Castellers de Barcelona. A l'octubre d'aquell mateix any es van començar els assajos a l'Escola Tècnica i Professional del Clot. Els Falcons de Barcelona es varen presentar oficialment per les festes de Santa Eulàlia del 2003, en concret el 15 de febrer, apadrinats pels Falcons de Vilafranca, Falcons de Vilanova i Falcons de Piera.  Així l'expansió falconera va ser similar a la dels Castells, que van anar des de Valls al Vendrell, al Penedès, i capa les comarques Barcelonines, seguint cap al nord.
L'any 2009 els Falcons de Barcelona van viure l'alegria de tenir la seva pròpia seu social. Van ser els últims en incorporar-se dins de les deu entitats que s'allotgen a la Casa dels Entremesos, centre de divulgació de cultura popular d'arrel tradicional.
Des d'aleshores compaginen els seus assajos a Escola Pere Vila al passeig Lluís Companys nº 18 a la temporada d'hivern i a la Casa dels Entremesos a la temporada d'estiu.  Han actuat arreu del territori català i també a Euskadi i Polònia. Les seves actuacions han estat molt diverses: Festes Majors, congressos, Diades de Sant Jordi i de Catalunya, campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple, setmanes culturals escolars, fundacions socials... I no sempre han actuat en solitari, sovint han acompanyat altres entitats de cultura popular.
Els Falcons de Barcelona - foto:falconsdebarcelona.cat
Els Falcons fan figures humanes, originals i visualment atractives. Això dona un ventall de possibilitats de figures que seran tan esveltes, originals, arriscades i diferents com puguin inventar. A més, també fan les figures clàssiques dels Falcons, com són l’Escala, la Pira i d’altres.
Principals Figures Estàtiques
Principals Figures Dinàmiques
 Principals Figures Complementàries
Veure informació http://www.falconsdebarcelona.cat/
Veure més Festes Populars

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada