dimecres, 20 de febrer del 2019

Edifici de La Caixa a Gràcia

"Fidel a la seva idea d'incloure el patró o la patrona de cada barri on obrís una sucursal, la Caixa d'Estalvis i Mont de Pietat, també coneguda com "la Caixa dels Marquesos" i més tard com la Caixa de Barcelona, va posar una Mare de Déu de Gràcia, obra de l'escultor Enric Clarasó, en l'edifici que va aixecar August Font i Carreras al començament del carrer Gran de Gràcia.
L'edifici estava acabat el 1908, i la imatge es va posar poc després. Era la primera sucursal que s'obria a l'exvila de Gràcia. La imatge va ser destruïda en els primers dies de la Guerra Civil, el juliol de 1936 i, als anys 40, en va ser posada una altra de nova, obra de l'artista gracienc Manuel Martí Cabré."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Mare de Déu de Gràcia

"Actualment, del projecte arquitectònic original únicament es conserva la façana.

Construït íntegrament en pedra, destaca la presència d'elements procedents de la tradició constructiva medieval catalana, com les finestres coronelles del primer pis o la solana de l'últim nivell.
La torre, coberta a quatre vessants, presenta a la planta baixa la porta d'accés a l'escala, tot destacant les impostes, on es representen dues figures femenines acompanyades d'elements vegetals. Coronada per l'escut de Barcelona, la planta baixa es separa del següent pis a través d'una imposta motllurada, nivell al que es localitza una fornícula a mena de finestra on es disposa una imatge de la Verge.
A planta baixa es localitza l'accés a les actuals oficines de la Caixa, amb una porta central flanquejada per duess parelles de finestres amb grans arcs sobre columnetes que reposen damunt d'un sòcol alt. Aquesta planta baixa es separa del primer pis a través d'una cornisa esculpida on apareix escrit: "Caja de Ahorros y Montepío de Barcelona. Sucursal de Gracia".
Veure informació Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura

Sucursal a Gràcia de La Caixa


















Més informació Wikipedia Enric Clarasó i Daudí
Enric Clarasó i Daudí, font:wikipedia
Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/August_Font_i_Carreras
August Font i Carreras, font:wikipedia
Més informació http://marticabrer.com/biografia.php
Manuel Martí Cabré, font:marticabrer.com
Veure més Art Públic Gràcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada