dimecres, 27 de febrer del 2019

Escultura Sol i Ombre Cel Caigut

"El mes de setembre de 1972 va deixar de funcionar com a terminal ferroviària l'Estació del Nord. La propietat dels terrenys ferroviaris de l'estació, van permetre al primer consistori elegit democràticament portar a terme la creació de noves àrees d'equipaments socials i de parcs. Els terrenys de l'Estació del Nord en van ser un dels més importants. Se'n va reservar una part com a estació central d'autobusos i una altra per a parc, al costat del qual es van alçar el Teatre Nacional de Catalunya i la nova seu de l'Arxiu de la Corona d'Aragó.
Pel que fa a la part de parc, se'n va encarregar la urbanització als arquitectes municipals Andreu Arriola, Carme Fiol i Enric Pericas, que hi van preveure una zona de gespa i una altra d'arbrada. Van encarregar a l'escultora nord-americana Beverly Pepper que acabés de donar-hi forma decorativa. La part arbrada la va concebre com unes grades en espiral descendent, mentre que a la part d'herba assolellada hi va dissenyar unes protuberàncies orogràfiques artificials que representen un cel caigut.
Aquest tros del cel que emergeix de la gespa va ser recobert de ceràmica vidriada pel ceramista de Sant Feliu de Llobregat Joan Raventós, seguint la tècnica gaudiniana de trencadís. La mateixa Beverly Pepper va dissenyar els elements d'il·luminació del parc en un estil semblant.
La inauguració del nou Parc, amb les obres de Beverly Pepper, va tenir lloc durant les festes de la Mercè de l'any 1988, concretament el dia 26 de setembre, amb assistència de l'alcalde Pasqual Maragall."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic 
Escultura Sol i Ombre, Cel caigut







Espiral arbrada









Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Beverly_Pepper
Beverly Pepper

 

Veure més Art Públic Eixample

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada