divendres, 1 de febrer del 2019

Monument Sir Alexander Fleming

"El 26 de gener de 1956, aniversari de l'entrada a Barcelona de les tropes franquistes, es va inaugurar el bust del doctor Alexander Fleming (1881-1955), en una fornícula sobre una font, a la façana posterior de la seu de la Reial Acadèmia de Medicina. Tant el bust com la font són obra de Josep Manuel Benedicto.
No és estrany que l'Ajuntament de Barcelona decidís aixecar un monument a la memòria del descobridor de la penicil·lina immediatament després de la seva mort. El descobriment d'Alexander Fleming va ser la salvació de molts barcelonins atacats per la tuberculosi, durant els anys de postguerra, i quan visità Barcelona pocs anys abans de morir l'acollida que se li dispensà fou apoteòsica. La devoció a Fleming es va mantenir durant molts anys, de manera que cada 6 d'agost, aniversari de la seva mort, es retia un senzill acte d'homenatge davant del monument, i ben sovint mans anònimes o entitats diverses hi dipositaven rams de flors.
En un primer moment es va pensar de posar-lo a la Rambla, però l'Acadèmia de Medicina va demanar poder-lo tenir a la paret exterior de la seva seu. Sobre el bust s'hi va posar una làpida amb la senzilla inscripció: "Barcelona a Sir Alexander Fleming". En el mateix moment de la inauguració, els bombers s'hi van adherir amb una altra placa datada el 1955 i, posteriorment, el 1966, se n'hi va afegir una altra dels treballadors de l'Escorxador."
Veure informació Ajuntament de Barcelona Art Públic
"Alexander Fleming (Lochfield, Escòcia, 6 d'agost de 1881 - Londres, Anglaterra, 11 de març de 1955) fou un biòleg, bacteriòleg i professor universitari escocès guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1945, famós per ser el descobridor de la penicil·lina.
Veure informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Alexander_Fleming

Bust als jardins del Doctor Fleming

Obra de Josep Manuel Benedicto
Ver informació https://es.wikipedia.org/wiki/Josep_Manuel_Benedicto
Barcelona a Sir Alexander Fleming


Montepio Unión de Empleados del Matadero de Barcelona - Los Matarifes municipales de Barcelona a la memoria de Alexander Fleming 23-09-1966

A la memoria de Sir Alexander Fleming Los Bomberos de Barcelona Año 1966

Alexander Fleming
Més informació https://es.wikipedia.org/wiki/Josep_Manuel_Benedicto
Josep Manuel Benedicto, font:todocoleccion
Veure mes Art Públic Ciutat Vella Oest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada