divendres, 8 de febrer del 2019

Monument a Les Colles de Sant Medir

"El 1964, la Federació de Colles de Sant Medir, que cada 3 de març celebren l'aplec a l'ermita del sant a Collserola, van començar a pensar de recordar-ho amb una mena de font o bé amb un monòlit. Va vèncer la segona opció, obra de Núria Tortras. Finalment el monument va anar a petar a la plaça Trilla, on el 1980 va ser posada una placa que recorda els 150 anys del primer any que es va celebrar l'aplec, el 1830.
Amb el temps es trobava en molt mal estat i, arran de les obres de remodelació de la plaça el 1983 -obra de Jaume Bach i Gabriel Mora-, es va substituir per l'actual de granit rosa amb lletres de bronze a un nou emplaçament de Nil Fabra; després se li va afegir el sòcol negre amb motiu del darrer trasllat a la plaça Trilla.
Al número 111 del carrer Gran de Gràcia una placa recorda el forner Josep Vidal Granés, fill de Sant Cugat que, greument malalt, va prometre anar en romiatge a cavall fins a l'ermita del sant, al qual tenia devoció, si se'n sortia. Així va ser, i des de l'any que això va passar, el 1830, l'aplec ha persistit."
Veure informació Ajuntament Art Públic
Més informació Wikipedia Núria Tortras i Panas
Més informació http://www.santmedir.org/
Monument a la plaça de Trilla


A LES COLLES DE  SANT MEDIR  EN EL CL ANIVERSARI  1830  1980  LA FEDERACIO DE COLLES

Placa a José Vidal Granes
Ermita de San Medir a San Cugat - font:www.sancugat.cat

Núria Tortras i Planas, font:Real académia catalana de belles arts
Veure més Art Públic Gràcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada