dimecres, 20 de febrer del 2019

Ceràmica La Xarranca Festa Major

"L'estiu que la Festa Major de Gràcia va ser declarada d'interès nacional per la Generalitat es va tenir la idea de dedicar un tros del terra de la plaça de la Revolució de 1868 a posar-hi una ceràmica que representés el popular joc de la xarranca, una idea que van executar tres artistes: Manuel Diestre, Mercè Coma i Esther Ramos. La Federació de Carrers va tenir la iniciativa i el mosaic en qüestió va ser inaugurat el dilluns, 18 d'agost de 1997, en plena Festa Major.
Inscripció
La Xarranca de la Festa Major
Joc consistent en saltar a peu coix d'any en any unes figures geomètriques dibuixades a terra / dividides en els apartaments, uns carrers geomètricament rectangulars llargs i curts dividits / per travesseres i amb nom propi.
Fent córrer a cops de peu: construint amb la força de les mans i l'enginy del cervell: amb un / palet o un tros de teula, amb paper, cartó, pintura i també alguna totxana que altre. / Cal fer-la passar d'una casella a l'altre segons un ordre determinat, s'ha de gaudir els dies de / balls, castells, dracs, focs, sopars, jocs, etc.
A la fi tot allò que és o comporta il·lusió, noblesa, participació, tradició popular i de vegades / inocència...
La Gent de Gràcia a la seva Festa Major
Obra realitzada i cedida per l'Associació de Ceramistes de Catalunya
Inaugurada per la Regidora i el President del Consell Municipal del Districte
Gràcia, 18 d'agost de 1997"
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic






 

Placa La Xarranca de la Festa Major
"Xarranca és el nom donat a diversos jocs en què es dibuixen una sèrie de caselles numerades a terra per on han de saltar els jugadors per ordre després de tirar-hi un tros de teula o una pedra plana que caldrà arrossegar mentre se salta a peu coix."
Veure informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Xarranca

Recorregut típic de la xarranca
Veure més Art Públic Gràcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada