dimecres, 27 de febrer del 2019

Estació del Nord

"L'Estació del Nord o Barcelona Nord és una estació d'autobusos interurbans al barri de Fort Pienc del districte de l'Eixample de Barcelona. 
A més a més de l'estació terminal d'autobusos, el conjunt inclou també una caserna de la guàrdia urbana i un gimnàs municipal, on el 1992 va acollir les disciplines de tennis de taula durant els Jocs Olímpics. A l'espai que ocupaven les vies de l'antiga estació de tren s'hi va arranjar, durant els anys 1985-1991, el parc de l'Estació del Nord.
L'estació del Nord és l'antiga estació terminal de la línia de ferrocarril Barcelona-Saragossa. Promoguda per la "Compañía del Ferrocarril de Zaragoza a Barcelona" de Manuel Girona i Agrafel, la història d'aquesta línia començà l'any 1852, quan fou autoritzada la seva construcció mitjançant concessió. El 1879 la Ferrocarril de Saragossa va ser absorbida per la Companyia dels Camins de Ferro del Nord d'Espanya. Entre 1910 i 1915 l'estació seria ampliada i profundament remodelada segons un projecte de l'arquitecte Demetri Ribes i Marco, que s'havia fet cèlebre pel disseny de l'Estació del Nord de la Ciutat de València (1906). Amb aquest projecte, els dos cossos paral·lels que formaven l'estació antiga serien enllaçats per un cos central afrontat al Carrer de Nàpols, que estatja un nou vestíbul principal tancat per un gran mur cortina de vidre."
Veure informació Wikipedia Estació del Nord
L'estació del Nord és una edificació classicista projectada per l’enginyer Pedro Andrés i Puigdollers construïda l’any 1862
Façana, obra de Demetri Ribes















Vestíbul de l'estació
Hèlios i les fases llunars



L'estació 1874
Foto antiga de l'estació
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada