divendres, 15 de febrer del 2019

Mural Els Gats

"El dia de sant Jordi del 1998, el pintor i dibuixant Arnal Ballester, enfilat en una grua de braç extensible, va decorar amb tot de gats una mitgera que havia quedat al carrer d’en Xuclà, tocant al del Pintor Fortuny.
L’acció d’Arnal Ballester es realitzava en el marc de la primera edició de “La ciutat de les paraules”.  Aquesta iniciativa, va comptar amb el suport inicial del MACBA.
Arnal només va pintar el gat negre de dalt de tot, i després, amb l’ajuda d’una plantilla, Xavier Mas i Illo Tatxé van omplir la paret amb els altres. Ballester va explicar que en enfilar-se a la grua aquell dia de sant Jordi del 1998 encara no tenia ben clar què pintaria i que ho va decidir en veure que els terrats eren plens de gats que observaven la seva insòlita aparició a les alçades.
Pel lloc on es troba, al cor del centre turístic, la mitgera s’ha convertit en una icona i fins i tot hi ha hagut espavilats que han comercialitzat els gats pintats a la paret. La placeta que va quedar en ser enderrocada la casa que va donar lloc a la mitgera no ha rebut cap nom oficial perquè tothom la va passar a conèixer de seguida com la “plaça dels gats."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic

Mural Els Gats





Arnal Ballester, font:http://jamillan.com/arnal.htm
Més informació http://www.arnalballester.com/
Veure mes Art Públic Ciutat Vella Oest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada