dilluns, 23 de maig del 2022

Obra Ombres II

 

"Dintre del projecte impulsat l’any 2012 per l’Ajuntament de Barcelona de decorar amb treballs d’alumnes de l’Escola Massana els murs de separació que quedaven en recuperar patis interiors de mançanes de l’Eixample es troba el dels Jardins d’Ermessenda de Carcassona, en el pati interior de mansana guanyat en crear el Centre Cívic Urgell, que conté la Biblioteca Agustí Centelles i el Centre Cultural Teresa Pàmies. Al pati s’hi accedeix justament pel costat de l’edifici del Centre Cívic, i també directament des d’aquest. És obra dels alumnes de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Arts aplicades al Mur, dins l’assignatura del taller de revestiments ceràmics, estucs i esgrafiats II, desenvolupat a l’Escola Massana el curs 2012-13, i consisteix en un gran estuc esgrafiat de 66 metres quadrats (4,4 d’alçada per 15 d’amplada), en el que l’esgrafiat negre, en negatiu sobre el fons completament blanc, imita amb gran encert les ombres de la vegetació en un assolellat dia d’estiu. Un sòcol de ciment d’uns vint centímetres protegeix la base del mural.

És un resultat molt efectista, que decora el mur encarat a muntanya del pati interior, ocupat bàsicament per una zona de jocs infantils i bancs per seure. El mur fa molt més agradable el pati, marcat altrament, com tots els que s’han anat guanyant a l’Eixample, per la duresa de les parets que l’envolten. La realització sobre el mur es va portar a terme durant el mes de juliol de l'any 2014.

Els jardins estan dedicats a Ermessenda de Carcassona, que visqué durant l’últim quart del segle X i la primera meitat del segle XI. Muller del comte Ramon Borrell de Barcelona, participà amb ell activa i enèrgicament en l’obra de govern."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre

Materials:Esgrafiat





 

Autor

Disseny:Alumnes de l'Escola Massana

Més informació:http://www.escolamassana.cat/ca/

Seu de l'Escola Massana a la plaça de la Gardunya, al Raval.

 

Veure més Art Públic Eixample


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada