dijous, 6 de febrer del 2020

Monument a Víctor Jara

"L'11 d'abril del 2002 es va inaugurar a la plaça Karl Marx un monument a Víctor Jara (Lonquen, Xile, 1932 - Santiago de Xile, 1973), el cantautor xilè que esdevingué molt popular a Catalunya gràcies a la versió que, de la seva cançó Te recuerdo, Amanda, va fer Raimon. Jara va morir assassinat a mans dels colpistes xilens a l'estadi de Santiago de Xile, després de cinc dies de tortures.
El monument consisteix en un bloc de pedra de l'alçada d'una persona en què es va posar la placa que havia estat abans al carrer dedicat a Víctor Jara, molt a prop, al barri de Canyelles, des del 1990. La placa que donava nom al carrer havia estat inaugurada el 8 de setembre del 1998, conjuntament per l'alcalde Joan Clos i per Gonzalo Maza, fill d'Isabel Allende. Al costat del rostre en relleu de Víctor Jara, a la placa es llegia una frase del cantant. És obra de l'escultor xilè Lautaro Díaz, el mateix que va fer un bust de Salvador Allende que es troba a la plaça del mateix nom del districte d'Horta.
Aquesta mateixa placa va ser traslladada quatre anys més tard al nou monòlit posat a la plaça de Karl Marx, a sota d'unes magnòlies."
Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:Bronze i pedra




YO NO CANTO POR CANTAR / NI POR TENER BUENA VOZ / CANTO PORQUE LA GUITARRA / TIENE SENTIDO Y RAZÓN / VICTOR JARA

Més informació:Viquipèdia Víctor Jara
Víctor Jara Martínez, font:dondevivenloslibros.com

Autor
Escultor:Lautaro Díaz Silva
Més informació:Viquipèdia Lautaro Díaz
Lautaro Díaz Silva, font:aniversalia.com
Veure més Art Públic Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada