dilluns, 24 de febrer del 2020

Guardians

"El mes de gener del 2018 es van instal·lar dintre de la superilla creada l'any anterior, al tros tancat al trànsit del carrer de Sancho d'Àvila situat davant l'entrada de Can Framis, tres figures metàl·liques de prop de tres metres d'alçada que malgrat que pesen, cadascuna, entorn d'una tona, son suportades només per set petites potes de ferro. Són obra de l'escultor Xavier Mascaró. Van ser realitzades durant l'any 2017 i adquirides per la Fundació Vila Casas, que des de l'any 1986 exposa el seu fons d'art a Can Framis.
Aquestes figures segueixen el model que l’autor ha reproduït al llarg dels anys en diferents obres, introduint-hi petites variacions que afecten sobretot a les textures i oxidacions. Assegudes en posició de meditació, són conegudes popularment i indistintament com “els guerrers” o “els guardians”. Tant en un cas com en l'altre, és evident la seva actitud no violenta, sinó més aviat contemplativa i de protecció de l'entorn. 
La Fundació Vila Casas les va donar a l'Ajuntament de Barcelona per a que poguessin estar en un espai públic situat al costat mateix de Can Framis, sense solució de continuïtat amb els jardins Martí i Pol que volten el modern edifici de la fundació. Aquesta havia donat ja a Barcelona, amb anterioritat, les escultures Dell'Arte, de Jaume Plensa, i Homenatge a Isaac Albèniz i Alicia de la Rocha i L'escala de l'enteniment d'Alfons Alzamora, aquesta última a la Universitat Pompeu Fabra. 
El 12 de novembre del mateix 2018 es van col·locar tres Guardians més, encarats al carrer de Roc Boronat excepte un que mira al carrer de Llacuna."
Font de la informació: Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Més informació:La Vanguardia
Materials:Ferró i formigó
















Autor
Escultor:Xavier Mascaró
Més informació:Xaviermascaro.com
Més informació:Wikipedia Xavier Mascaró
Xavier Mascaró, font:gbphotos.photoshelter.com
Veure més Art Públic Sant Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada