"Quan Oriol Bohigas era delegat d'Urbanisme (1980-1983) va encarregar a Antoni Tàpies un monument que honorés la memòria de Pablo Picasso (Màlaga, 1881 - Mougins, França, 1973), artista format a Barcelona, on va viure intermitentment els anys del canvi de segle. Només li va indicar el lloc on s'instal·laria, el passeig que duia el nom del pintor des del desembre de 1979, al costat del Parc de la Ciutadella.
El lloc triat estava marcat per la presència propera de l'umbracle i les reixes del parc. Tàpies va treballar conjuntament amb els arquitectes Lluís Domènech i Roser Amadó, que després farien la rehabilitació de l'editorial Montaner i Simón a la Fundació Tàpies. L'artista va decidir que posaria un objecte i que l'embolcallaria amb un cub de vidre de quatre metres de costat. Un sofà atrotinat i travessat per unes llances va ser l'objecte triat "per expressar plàsticament que l'obra de Picasso va ser sempre antidecorativa i anticonformista" segons va escriure Lluís Permanyer. Un llençol blanc fa com de banda, amb tres frases del pintor: "Quan no tinc blau, hi poso vermell"; "El que em salva és fer-ho cada dia pitjor", i "No, la pintura no és feta per decorar pisos, sinó que és un arma de guerra, ofensiva i defensiva, contra l'enemic".
Les llances que s'estavellen contra el moble serveixen també per sostenir el sostre i amagar els tubs que porten l'aigua fins als vidres, per donar la sensació de relació amb l'estany on el monument està situat."
Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:Vidre laminat, Estructura metàl.lica i objectes
font:google maps
Més informació:Viquipèdia Pablo Picasso
Autor
Pablo Ruiz Picasso, font:wikipedia
Escultor:Antoni Tàpies
Més informació:Viquipèdia Antoni Tàpies i Puig
Antoni Tàpies, font:ciclo1lagarena.blogspot.com
Veure més Art Públic Ciutat Vella Est
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada