dilluns, 3 de febrer del 2020

Escultura Sant Andreu

"L’Ajuntament va convocar un concurs el 5 de desembre de 1956 per a que es fes una escultura de sant Andreu amb la intenció de situar-la a la capella del cementiri del barri de Sant Andreu de Palomar. Va guanyar la convocatòria Antoni Ramon, que va dur a terme l’encàrrec l’any següent. Sant Andreu rep actualment els visitants al porxo d’entrada al cementiri andreuenc.
La figura planta amb la seva cama dreta, sense fer-ho d’una forma molt marcada. La cama esquerre, amb el seu peu com a darrer ritme, s’orienta obliquament com a gest natural de descans. El braç esquerre, plegat en un angle proper al noranta graus, acaba amb una ma molt ben tractada escultòricament, que sosté un llibre amb una creu en forma de baix relleu sobre la seva coberta.
El seu braç dret, amb la ma a l’alçada de l’espatlla, sosté la creu en forma d’aspa, instrument del seu martiri. Aquest braç de la creu es complementa amb l’altre segment que queda gairebé ocult a la part posterior de la peça, massa a prop de la paret.
A la mateixa zona de la dreta, ben integrat al lateral del vestit es veu la part inferior d’un dels braços de la creu amb una corda gruixuda i nusada, acompanyada per una heura que va descendint i una cistella al darrera.
Les mans i el rostre del sant Andreu estan treballats magistralment. L’artista ha aconseguit una gran qualitat formal i expressiva. La vestimenta, a manera de túnica, està tractada amb naturalitat, cosa no gens fàcil i mostra d’un excel·lent domini tècnic. Hi ha una bona integració dels diversos elements que conformen la descripció de la peça."
Veure informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:alabastre






Més informació sobre Sant Andreu:Viquipèdia Sant Andreu
Sant Andreu, escultura de Camillo Rusconi, font:viquipèdia
Autor
Escultor:Antonio Ramón González
Més informació:Museu Frederic Mares - Antonio Ramón González
Veure més Art Públic Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada