dimecres, 8 d’abril del 2020

Llegenda Fades del Gorg d'en Pèlags

Gorg d'en Pèlags, font:google
"Es conta que la nit de la revetlla de Sant Joan es plena d’encanteris, si arribem silenciosament al gorg d’en Pèlags al voltant de la mitjanit, assistirem a un espectacle màgic i torbador. Sembla ser que s’hi reuneixen totes les fades de la comarca per rentar-se la roba i dur a terme un aplec anual. La nuesa dels seus cossos fràgils, il·luminats per la claror de la lluna plena i esquitxats per l’aigua, reflecteixen gran bellesa però també gran frenesí.
Es mouen al so d’una música que els humans no podem oir, com tampoc les paraules que intercanvien en un xiuxiueig ininterromput. Si bé les podem veure, no les podem sentir. Per contra, elles no ens poden llucar, però en sentir el més petit soroll desapareixen com un estol de moixons espantadissos.
Fantasia o fantasmagoria d’una nit de revetlla, però recordem si volem sorprendre les fades al gorg d’en Pèlags en aquesta nit màgica, ho hem de fer de manera silenciosa i hem d’esperar que acabin la seva tasca sense espantar-les. Aleshores, al ressò de l’última campanada de mitja nit, fugen i es fan fonedisses en un aclucar d'ulls!."
Dibuix de fada del aigua, font:todoangelesyduendes.blogspot.com
 Font de la informació:Visiteucaldes.cat/catalegs_thermalia

Localització
"Aquesta senzilla font -d'en Pèlags-, està situada a uns 40 minuts de Caldes, passarem per l’esportiu i agafarem el camí de terra que passa per unes granges fins a una cruïlla de camins, al poc i a sota en el torrent hi ha la Font de les Escales, nosaltres agafarem a la dreta,  per un camí ara ample i desprès al enfilar-se pel bosc es farà mes estret, fins arribar a la Font del Gorg d’en Pèlags.
Font d'en Pèlags, font:sortidesfamiliars.blogspot.com
Aquesta font, duran èpoques era tant sols una sortida d’aigua cristal·lina i molt bona, per ho, acostumava a no tenir tub o un de sobreposat  de metall o de plàstic i aguantat en pedres per poder recollir així l’aigua. Mes concretament, hi havia un tub molt vell a principis de 1980, en taponat i l’aigua sobresortia per un costat.
Al costat de la font disposa d’un petit seient de pedra. L’espai  d’aquest lloc de les rodalies de la font és molt limitat, donat que dona al caient del salt i gorg.
En un punt estratègic, mirarem el petit torrent on veurem, el Salt , en aquest punt hi ha una gran dent de pedra tosca, que sembla que ens senyala el petit gorg al fons del torrent."
Font de la informació:Fontsaigua.wordpress.com Gorg d'en Pèlags
Veure més LLEGENDES CATALANES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada