divendres, 6 de març del 2020

Territori i Participació

"Aquesta obra és, de les que hi ha a les quatre estacions d’aquesta línia de metro, la que d’una manera més clara respon a la idea participativa inicial i la que menys pot embarcar-se en la categoria d’obres d’autor. Es tracta d’un conjunt de fotomuntatges acompanyats de frases escrites per un veí o grup de veïns sobre les coses que els preocupen o les que consideren que s’haurien de millorar.
Són fotografies sobre els orígens d’autoconstrucció del barri i sobre les activitats quotidianes, fetes per gent del mateix barri. Van sortir d’un taller de fotografia digital en el que van participar veïns que per decidir quin material gràfic calia recollir van entrevistar-se amb vells residents del barri.
Es considera una obra oberta. Això s’aconsegueix amb la vinculació de l’obra a la web: http://www.iproject.org. La idea dels autors era incorporar un monitor que reproduís en el futur noves aportacions.
Al passadís d’accés als ascensors, al que hi arriba llum exterior a través d’uns amplis finestrals, hi ha 28 plafons amb marc metàl·lic que omplen completament la paret lateral com un tauler d’escacs de quatre plafons d’alt per set d’ample. Els plafons estan ocupats també per fotomuntatges, però aquest sense textos reivindicatius. Només en el plafó central hi ha un text explicatiu sobre la vida associativa del barri. Sis dels plafons són buits." 
Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:Fotografíes











Autor
Disseny:Ramon Parramon i Núria Parés
Més informació:Ciudadescreativas.org Ramon Parramon
Ramón Parramon, font:ciudadescreativas.org

Més informació:Nuriapares.com
Núria Parés, font:Nuriapares.com
Veure més Art Públic Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada