divendres, 6 de març del 2020

Murs de la Via Júlia

"La greu desfiguració que patia la Via Júlia a causa del seu pronunciat desnivell va ser resolta per mitjà d'una llarga plataforma urbanística que ressegueix tota l'avinguda, amb un perfil de parets ondulants i sinuoses que tendeixen a suavitzar el canvi de depressions del terreny. Sergi Aguilar intervé les parets mitgeres que la sostenen accentuant-ne el sentit de plataforma mòbil que travessa d'extrem a extrem un espai particularment estret i allargat de la ciutat.
Després de sorrejar la paret de formigó, l'artista dibuixa en tota la seva extensió uns dinàmics arcs-onada, en forma de gruixuts segments, per mitjà de reserves que permetessin pintar la resta de la paret en un vibrant color blau-gris, de manera que les imatges apareixen en negatiu enmig del color blau. Amb aquesta solució de segments corbats recorrent aquella llarga superfície, l'artista buscava posar èmfasi en la idea de calada d'aigua i de solc viu, per tal d'alleugerir i de dinamitzar encara més la intervenció arquitectònica. Es completa l'acció en altres parets mitgeres on l'artista posa més èmfasi en elements de la terra. Aquí s'utilitza el color ocre de fons per dibuixar-hi al damunt imatges esquemàtiques de norais i gigres, llocs on habitualment s'ancoren els vaixells.
Dinamicitat i aturada, marques en negatiu i llums que provenen de la realitat són elements molt importants en el seu llenguatge bidimensional, on el sentir atmosfèric i les demarcacions territorials conflueixen en la creació d'un singular minimalisme topogràfic."
Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:Pintura






Foto antiga del mur on s'aprecia els colors originals de la pintura, font:Ajuntament de Barcelona

Obres de construcció dels murs de la Via Júlia, font:foro850.mforos.com
Autor
Disseny:Sergi Aguilar
Més informació:Sergiaguilar.ws/web/
Més informació:Viquipèdia Sergi Aguilar Sanchis
Més informació:Enciclopedia.cat
Sergi Aguilar Sanchis, font:enciclopèdia.cat
Veure més Art Públic Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada