dilluns, 18 de març del 2019

Monument al Doctor Hahnemann

"L'any 1990, amb motiu del centenari de la fundació a Barcelona de l'Acadèmia Mèdica Homeopàtica, es va inaugurar aquest monument al metge alemany creador de l'escola de medicina homeopàtica, Christian Samuel Hahnemann (Meissen, 1755 - París, 1843). Els seus plantejaments, basats en l'ús de molt petites quantitats de medicaments i en el principi que una malaltia pot ser guarida per una altra ("Similibus curentur similia"), considerats una farsa en el seu temps, han anat adquirint un predicament ben ampli amb el pas dels anys.
El 1990 s'havia celebrat a Barcelona el 45è Congrés Homeopàtic Internacional i va ser aleshores que va sorgir la idea del monument per part dels homeòpates participants. Se n'havien alçat ja, anteriorment, en altres tres ciutats del món: Mèxic, París i Washington. A la petició va respondre l'Ajuntament amb l'oferiment d'uns jardins arranjats a l'avinguda de Sarrià, a prop de la Diagonal, per l'arquitecta María Luisa Aguado i l'aparellador Pascual Vidal.
Es va fer l'encàrrec a l'escultora Marta Polo, que va projectar una gran pastilla rodona posada de cantell, amb la cara de Hahnemann en un costat i la inscripció llatina del principi mèdic de similitud en l'altre, més una estela feta de tres peces amb relleus al·lusius per un costat i un banc per l'altre, amb una inscripció amb les dates clau de l'homeopatia a Barcelona.  Es va inaugurar el 13 de maig del 1990."
Ver informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials: pedra artificial
Monument als jardins del Doctor Samuel Hahnemann

 

SIMILIBUS CURENTUR SIMILIA





1790: Concepció de la medicina / homeopàtica / 1890: Fundació de l'Acadèmia / médico homeopàtica / de Barcelona / 1990: Celebració a Barcelona del 45 congrés de la Liga Medicorum  Homeopathica internationalis
Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Samuel_Hahnemann
Christian Friedrich Samuel Hahnemann, font:wikipedia
 Més informació https://azulmartapolo.es/about/
Marta Polo Maldonado, font:azulmartapolo.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada