dijous, 14 de març del 2019

Monòlit a Joan Junceda

"El Gremi d'Editors i Llibreters va finançar, l'any 1964, un senzill monòlit a la memòria del popular dibuixant Joan Junceda (Barcelona, 1881 - Blanes, 1948). El monòlit sosté un medalló amb un relleu de la cara de Junceda que és l'única obra pública obra d'Alfons Pérez Fàbregas que hi ha a Barcelona.
Es va posar al passeig central de la Rambla de Catalunya, entre els carrers de València i Mallorca, davant del número 80, on Junceda havia viscut de petit. La idea va partir de Vicenç Coma Soley, escriptor i periodista promotor de nombroses iniciatives ciutadanes i assidu de les tertúlies culturals.
La idea de Coma Soley d'homenatjar el seu amic Junceda va ser recollida pel Gremi d'Editors i Llibreters i portada a la pràctica amb el consentiment municipal. La inauguració es va fer el dia de Sant Jordi de 1964. El nom de Junceda es va gravar en el monòlit només amb la inicial, per evitar el risc d'haver-lo de posar en castellà en uns anys en què encara no eren permesos en públic els noms escrits en català. Hi va assistir la vídua, Rosa Portas, i l'escriptor Javier Coma, fill del promotor."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Monòlit a Joan Junceda a la Rambla de Catalunya




Més informació Wikipedia Joan Junceda
Joan Garcia Junceda i Supervia
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada