dimecres, 20 de març del 2019

61 Ral.li Barcelona Sitges (I)

Aquest any s'ha dut a terme l'edició 61 del tradicional Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges amb 71 cotxes d'època i 18 motocicletes (17 de març). Tots estaven convocats al matí a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, tradicional punt de sortida, amb vestits propis de l'època dels seus vehicles. L'arribada va tenir el seu punt al passeig marítim de Sitges.
Cartell oficial del Ral.li 2019
"La història del Ral·li comença amb la primera edició que es va celebrar el 8 de febrer de 1959, amb una vintena de cotxes que van sortir de la plaça Sant Jaume. L’alcalde de Barcelona, el Sr. Porcioles, havia de donar la sortida, però un imprevist li va impedir i finalment va ser el Sr. Joan Antoni Samaranch l’encarregat de fer-ho.
edició del ral·li amb la presència de Joan Antoni Samaranch
La caravana ja va agafar el camí, per aquelles dates l’únic que unia Barcelona amb Sitges, la coneguda com ‘carretera de les costes’ del Garraf. Des de la primera edició, l’organització va posar com a condició que els ocupants dels vehicles participants anèssin vestits d’acord amb l’època de fabricació del seu vehicle. La raó d’aquesta condició és que el Ral·li s’emmarcava dins les Festes d’Hivern de Sitges; que el Carnaval de Sitges es celebrés per aquelles dates va afavorir que aquesta premisa fos acceptada amb entusiasme.
En arribar a Sitges, els participants desfilaven pel passeig de la Ribera fins arribar a la Fragata on, talment com es fa a l’actualitat, eren rebuts per les autoritats i posteriorment aparcaven per què el públic poguès admirar-los.
Moltes marques han passat per la historia del Ral·li, marques que encara avui existeixen, Ford, Renault, Buick entre d’altres i marques històritques que ja han desaparegut, però que han deixat meravelles de l’enginyeria mecànica que funcionen a la perfecció avui en dia, com la Hispano Suiza, Darracq o Chenard-Walcker per citar-ne algunes."
Veure informació http://www.rallybarcelonasitges.com/historia/
Fotos del Rally 2019, font:mundodeportivo.com




Itinerari: Pl Sant Jaume, c / Ferran, Rambles, Pl Catalunya, Ronda Universitat, Ronda Sant Antoni, Sepúlveda, Paral · lel, Plaça Espanya, Gran Via, c / Badal, Constitució, (l'Hospitalet de Llobregat), Santa Eulàlia, Enric Prat de la Riba, c / Barcelona, carretera de l'Hospitalet, Av de la Fama, c / Tirso de Molina, Av Baix Llobregat (Cornellà de Llobregat) enlace con la C-245, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels, pasar a C-246, Costes de Garraf, llegada al Port de Sitges-Aiguadolç.
Exposició al Centre Comercial L'illa Diagonal de 6 cotxes d'època (del 25 de febrer al 16 de març)
A l'exposició es va poder veure un Type A, cotxe que ha inspirat el cartell del 2019 i que va ser el primer automòbil fabricat per Citroën que enguany celebra el seu centenari.

Berliet TF - 7, 1907


Citroen 10 HP  Type A,  1919

De Dion Bouton, 1907


Darracq Tonneau, 1900

Senechal BM.ST 804 Torpedo

Tatra 57,  1932

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada