dilluns, 18 de març del 2019

Escultura Rotary per la Pau

"Conjunt escultòric compost per una estructura rectangular de pedra negra polida que, per la seva alçada, a més de fer la funció de pedestal, és utilitzada com a seient pels vianants que passegen pel centre comercial on està ubicada la peça.
A la part central de l'àmplia superfície o pedestal-banc hi ha col·locats sis objectes utilitaris extrets de la realitat quotidiana i esculpits en pedra de la Sénia, d'un to torrat, pedra fosca de Calatorao i marbre blanc. En concret, són una maleta, dues caixes de cartró ondulat, un paquet embolicat amb paper blanc i cinta adhesiva d'embalatge, una bossa de paper i una roda dentada, emblema del Rotary International Club. Amb un extraordinari domini de la tècnica, l'escultor Joan Mora, autor d'aquestes peces, ha aconseguit reproduir magistralment objectes quotidians que l'ésser humà utilitza i, quan han envellit, generalment destrueix o abandona. Són elements que suggereixen la idea del pas del temps, el desgast i l'envelliment perquè les empremtes del seu ús, fins als mínims detalls, són reproduïts amb una perfecció total. En recrear-los en matèria noble i perdurable, l'escultor ha immortalitzat els esmentats objectes efímers i els ha manipulat conceptualment per convertir-los en símbols carregats de referències que sorprenen i provoquen perplexitat a l'espectador.
Els elements iconogràfics escollits per l'autor fan referència als ideals del Rotary Club, l'associació mundial a la qual està dedicat aquest monument, que fomenta el turisme i les bones relacions internacionals, així com una moral elevada en les professions i en els negocis. Tant el nom del club com l'emblema, ja esmentat, de la roda dentada, al·ludeixen al costum de celebrar rotativament, per torn, les reunions setmanals."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic 
Materials:pedra calcària negra de Calatorao i pedra blanca d'Ulldecona
Escultura al Centre Comercial L'Illa


Més informació https://es.wikipedia.org/wiki/Rotary_International
Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Joan_Mora_Soler
Més informació:JoanMoraescultor.com
Joan Mora i Soler, font:ajuntament.barcelona.cat
Veure més Art Públic Les Corts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada