dilluns, 25 de març del 2019

Escultura El Gato

"Inicialment, aquesta obra del colombià Fernando Botero, que pesa més de dues tones i fa de set metres de llarg, va estar un parell d'anys al Parc de la Ciutadella, prop de la Cascada, on va gaudir d'un enorme èxit entre la mainada, que després que els seus pares els fessin una foto enfilats a la trompa del mamut de pedra els la feien sobre la cua d'aquesta desproporcionada però simpàtica figura d'un felí de bronze. Es va posar en aquell lloc durant l'exposició de projectes urbanístics que va muntar-se l'any 1989 a l'antic dipòsit d'aigües restaurat amb motiu dels Jocs Olímpics. Un pont des de la cascada permetia accedir directament a l'edifici de les aigües, a l'altra costat del carrer de Wellington, i l'escultura de Botero es va posar al peu de l'escala d'accés a aquest pont. Posteriorment, Botero en va fer una còpia amb algunes modificacions per a la ciutat de Montecarlo.
En vigílies dels Jocs Olímpics la van portar a l'Anella Olímpica, prop de l'estadi. Però tampoc allà no va fer arrels. Al cap de pocs mesos va ser traslladada, per expressa voluntat de l'autor, ran de la paret posterior de les Drassanes, un lloc obac i inhòspit que accentuava la fredor de l'escultura. Per això, tampoc en aquest indret no va fer fortuna. Finalment, el 28 de març del 2003, es va traslladar a l'emplaçament actual, a la Rambla del Raval urbanitzada un parell d'anys abans, i es va decidir suprimir-ne la peanya"
"El gat ha estat sempre present a la ja dilatada producció de Botero i així coneixem dibuixos i pintures en què el felí esdevé protagonista absolut o forma part d'un "decorat" intimista i proper a les seves escenes sempre atraients. L'escultura monumental del Gato, existent a Barcelona, esdevé aquí una anella més d'una cadena d'obres que tenen com a protagonista un dels millors amics de l'home que, convertit en bronze, engrandit per Botero, anima els vianants i ens fa més propera una natura que tantes vegades oblidem."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials: bronze
El Gato a la Rambla del Raval





Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Fernando_Botero
Fernando Botero Angulo, font:wikipedia
Veure mes Art Públic Ciutat Vella Oest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada