dimecres, 27 de març del 2019

Escultura El Rellotge

"Aquest original rellotge, del qual cauen tres dels números -el 3, el 6 i el gran 9- és un encàrrec de la companyia d'assegurances Winterthur al dissenyador Javier Mariscal per guarnir la paret que tanca el conjunt de l'Illa de la Diagonal pel costat del carrer de Numància. Va ser dut a terme l'any 1994, i hi va col·laborar amb Mariscal l'escultor mataroní Pere Casanovas."
"Es tracta d’un rellotge poc convencional ja que és tridimensional, amb unes característiques molt peculiars, doncs les hores s’han vist obligades ha desplaçar-se al seu voltant degut, segons explica el mateix Mariscal, “a un virus estrany” que els hi ha provocat tot un seguit de transformacions respecte a les seves posicions originals.
Aquest rellotge té les tres agulles habituals de qualsevol rellotge, l'horària, la minutera i la secundera, però aquesta darrera és peculiar doncs no gira amb el sentit de les agulles del rellotge sinó que ho fa a la inversa, segons diria el mateix Mariscal, també influenciada pel virus. A més a més, l'horària i la minutera es troben en el pla del quadre del rellotge mentre que la secundera no, ja que és una agulla que surt projectada del pla del rellotge descrivint la generatriu d’un conus, i la seva base es troba en un altre pla paral·lel al del rellotge per davant d’aquest. Les agulles són de ferro.
Tots els elements numèrics del rellotge són de bronze exceptuant el 6, que és de marbre, i reben una pàtina d’envelliment en tota la superfície lateral i interior, per oxidació del bronze, donant-lis el seu relleu tridimensional."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials: bronze
Escultura El Rellotge




Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Xavier_Mariscal
Xavier Errando i Mariscal, font:vondom.com
Veure més Art Públic Les Corts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada