dijous, 1 d’octubre del 2020

Escultura El pla de la nostàlgia


"La urbanització d'un ample espai del carrer de Llull, al costat de l'avinguda del Bogatell i del carrer de la Marina, va moure els arquitectes Miquel Espinet i Antoni Ubach a demanar a l'escultor Luis Ulloa una obra composta per diverses peces de formigó, fusta i acer corten que volien simbolitzar l'antiga claveguera a cel obert que era el Bogatell, i també les antigues naus industrials de la zona. L'escultor havia exposat a la galeria Alejandro Sales i havia atret l'atenció dels arquitectes. Tanmateix, Ulloa estava acostumat a les dimensions petites i aquesta va ser la primera obra gran. L'escultura va ser realitzada al taller mataroní de Pere Casanovas. Va ser inaugurada l'abril de 1992."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M. Huertas

"Es tracta d'una obra monumental de caràcter abstracte, configurada per dues estructures, disposades de tal manera que, depenent dels punts de vista triats, ofereixen múltiples possibilitats d'aprehensió.

S'apercep que l'espai és la preocupació essencial de l'autor, tant per la manera com posa en contacte els materials escollits, creant uns importants contrastos visuals, com per la manera de resoldre les formes articulades de l'obra. En aquest cas resulta evident que l'espai buit és tan o més important que el ple, ja que proporciona una sensació de lleugeresa, malgrat els materials emprats.

Aquesta escultura s'integra perfectament en el gran espai que la circumda i a més és converteix en un punt de referència clar per al barri on es troba ubicada. És interessant advertir que, per altre part, Lluís Ulloa ha sabut interpretar, gràcies a les al·lusions a les naus industrials d'èpoques passades, la necessitat de connectar l'obra amb el lloc elegit per emplaçament."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Lourdes Cirlot

Materials:Acer corten i formigó armat
















 

Autor

Escultor:Luis Ulloa

Luis Ulloa (Madrid, 1956). Pintor que va passar-se al camp de l'escultura. Va estudiar del 1975 al 1980 a l'Escola de Belles Arts de San Fernando de Madrid i actualment viu a Barcelona.  

Veure més Art Públic Sant Martí

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada