dijous, 29 d’octubre del 2020

Escultures Tauro Aquari Piscis

 

"El Taller d'Arquitectura i Urbanisme d'Antoni Font i Jon Montero va dur a terme la urbanització del passeig marítim entre els carrers de Pamplona i Bilbao o, el que és el mateix, des de la platja de Nova Icària -que es va dir per un temps del Somorrostro- fins a l'espigó col·locat al final del carrer del Ferrocarril. En els encreuaments de tres carrers (Pamplona, Badajoz i Llacuna) amb el passeig van encarregar tres columnes escultòriques que fessin de fanals gegants a l'escultor Antoni Roselló. Els fanals tenen una alçada de 23 metres i corresponen als símbols del Zodíac: Aquari, Peixos i Taure, signes de la dona i les filles de Roselló."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M. Huertas

"En acabar-se els cinturons de ronda, la Vila Olímpica i el front marítim, Antoni Roselló projectà algunes marques per donar la mesura dels nous traçats.

La trinxera del cinturó del litoral impedeix als carrers del pla Cerdà arribar al mar. Tres esmolades torres lluminoses -en la intersecció dels eixos dels carrers Pamplona, Badajoz i Llacuna amb la línia sinuosa del passeig marítim- fan de fons visual dels carrers per reparar el tall. Cossos lluminosos dins la nit, individualitzats per una constel·lació, fars que emeten un raig vertical, la llum del qual revela la seva imatge perforada com en un negatiu fotogràfic..."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Antonio Armesto

Materials:Acer corten i alumini

TAURO








AQUARI







PISCIS





 

Escultura per la nit, font:estudirosello.com

Vista Aquari i Piscis, font:estudirosello.com
 

Autor

Escultor:Antoni Roselló

Més informació:Estudirosello.com

Mes informació:Esculturas.pamplona.es

Antoni Roselló Til, font:revistaluminica.es

 

Veure més Art Públic Sant Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada