dijous, 1 d’octubre del 2020

Escultura L'escala de l'enteniment


"L'escala de l'enteniment, d'Alfonso Alzamora, és una escultura donada per la Fundació Vila Casas a la Universitat Pompeu Fabra amb motiu de l'Any Llull, que commemorava el setè centenari de la mort de l'escriptor mallorquí l'any 2016.

Aquesta és la segona escultura realitzada per Alfons Alzamora adquirida després per la Fundació Vila Casas i donada finalment a una institució barcelonina. La primera va ser la representació esquemàtica d’un piano i el seient de l’intèrpret, com homenatge a Isaac Albéniz i a la pianista Alicia de Larrocha, intèrpret de les seves obres. Aquesta escultura, cedida el 2012 a l'Ajuntament de Barcelona, es troba a l’entrada principal de l’Auditori.

L'escala de l'enteniment, homenatge a Ramon Llull, formava part d'una exposició que, amb el mateix nom, es va organitzar a l’Espai Volart 2 de la Fundació Vila Casas de maig a juliol de 2016. L'obra, metàl·lica i plenament minimalista, és d'una gran senzillesa: vuit graons posats en un compacte zig-zag 2-3-3 permeten pujar lliurement a la plataforma superior, situada a uns dos metres i mig sobre el terra. Vol ser una referència simbòlica al sistema lògic lul·lià d’ascensió esglaonada vers el coneixement.

Queda situada en una prolongació de l'Àgora Jordi Rubió i Balaguer, nom del pati central del campus Ciutadella de la UPF on conflueixen els edificis Roger de Llúria i Jaume I, amb accés pel carrer de Ramon Trias Fargas 25...La inauguració va tenir lloc el 30 de març del 2016."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre

Materials:Acer corten oxidat





A Ramón Llull, amb motiu del seté centenari de la seva mort/L'Escala de l'Enteniment d'Alfonso Alzamora/Donació de la Fundació Vila Casas/2016 upf Universitat Pompeu Fabra

 

Autor

Escultor:Alfons Alzamora

Més informació:Alfonsoalzamora.com/ramon-llull

Alfonso Alzamora, font:puntavui.cat

 

Veure més Art Públic Sant Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada