dilluns, 15 d’abril del 2019

Museu del Disseny

"El Museu del Disseny de Barcelona és un museu inaugurat al desembre de 2014 depenent de l'Institut de Cultura de Barcelona que s'origina a partir de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d'Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques. El museu està ubicat a l'edifici del Disseny Hub Barcelona, a la Plaça de les Glòries Catalanes, compartint la seu amb el Foment de les Arts i del Disseny (FAD) i el Barcelona Centre de Disseny (BCD), dues institucions pioneres en la promoció i el desenvolupament del disseny a Catalunya"
Veure informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Museu_del_Disseny_de_Barcelona
L'edifici està situat a la plaça de les Glòries obra de MBM arquitectes, l'estudi format per Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay, Oriol Capdevila i Francesc Gual. La part més visible de l'edifici està afrontada a la plaça de les Glòries plantejat també com un espai de pas entre el barri del Clot i del Ploblenou i nou centre cultural del Districte 22@, formant part també del projecte renovador de la plaça de les Glòries juntament amb la Torre Agbar i el nou edifici del mercat dels Encants. Disposa de dues entrades: una pel carrer d'Àvila i una altra per la plaça de les Glòries les quals es troben en un únic vestíbul que distribueix l'espai i els accessos a diversos serveis.
El terreny presentava un gran desnivell que s'ha aprofitat per a les plantes subterrànies. Per sota del nivell de la plaça trobem dues plantes soterrades i un entresòl amb les sales de reserva i la gestió del Museu del Disseny, les oficines, la biblioteca pública del Clot.
L'espai superior té forma de paral·lelepípede tallat al biaix, en tres plantes i hi trobem l'auditori de 320 seients (593 m2) a la planta superior i sales d'exposicions a les altres.
L'edifici també es plantejava de manera sostenible amb diversos recursos com són la construcció amb materials simples (plaques de zinc, ferro fos, vidre, formigó, alumini, fusta), l'ús de panells fotovoltaics instal·lats a la coberta, la reutilització d'aigües pluvials, l'aprofitament de la llum natural a través de lluernes i l'ús de la inèrcia tèrmica.
Museu del Disseny a la plaça de les Glories


















Vista aèria Museu del Disseny, font:google earth
Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Oriol_Bohigas_i_Guardiola
Oriol Bohigas i Guardiola, font:biografiasyvidas.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada