dimarts, 23 d’abril del 2019

Casa del Gremi de Sabaters

"La Casa del Gremi dels Sabaters és un edifici renaixentista de Barcelona propietat de la Congregació de l'Oratori de Sant Felip Neri. Va ser la seu del Museu del Calçat entre 1970 i 2015.
El edifici de La Casa del Gremi dels Sabaters com a tal és de mitjans del segle passat ja que la parcel·la estava buida després de la destrucció de l'edifici existent per les bombes franquistes durant la Guerra Civil. El 1950 es va bastir en aquesta parcel·la un nou edifici i es va utilitzar una façana d'una casa del segle XVI que tenia el seu emplaçament original al carrer Corríbia molt a prop de la catedral. En aquest emplaçament no havia estat danyada pels bombardeigs però aquest sector es va veure afectat pels enderrocs de l'obertura de l'actual Avinguda de la Catedral el 1943. Amb tot, la façana va ser salvada i traslladada a la plaça de Sant Felip Neri, que també havia sofert els estralls bèl·lics.
Com a element arquitectònic destacable trobem l'arcada que travessa l'edifici i comunica la plaça amb l'estret carrer de Montjuïc del Bisbe. Com detalls esculpits destaquen les llindes decorades amb interessants grotescos i les motllures d'inspiració serliana. L'escut amb el lleó de sant Marc, patró del gremi, les sabates orlades i les eines de l'ofici indiquen la funció que correspongué a l'edifici.
El mòdul de la façana corresponent a l'arcada que dona pas al carreró Montjuïc del Bisbe prové d'un altre edifici també traslladat. 
Veure informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Casa_del_Gremi_dels_Sabaters
La Casa del Gremi de Sabaters, antic Museu del Calçat, a la plaça Sant Felip Neri


Carrer Montjuïc del Bisbe






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada