dimarts, 16 d’abril del 2019

Font de la Plaça Islàndia

"El guèiser que forma part de la font de la plaça d'Islàndia, al barri de Navas, va ser pensat per dues raons: perquè lligava amb el nom que se li donava al nou espai recuperat i perquè sota les pedres del carrer de Bofarull, que hi dóna, passa encara, desviat, l'històric Rec Comtal. Plaça i font van ser pensades pels arquitectes Andreu Arriola i Carme Fiol. L'estany fa 33 per 15 metres i compta amb cinc cascades. El guèiser, quan funciona, arriba als 18 metres d'alçada. El dia de la primera pedra s'hi van posar a més els diaris de Barcelona, un exemplar del diari de Rejkiavik Morgunbladid i la bandera islandesa. A la inauguració, que va tenir lloc el dia 1 d'abril de 1995, van assistir la presidenta d'Islàndia, Vigdís Finnbogadóttir; l'alcalde de Barcelona, Pasqual Maragall, i el regidor Antoni Santiburcio.
Podem dividir aquesta obra en tres estructures ben diferenciades. La primera, una làmina d’aigua d’unes dimensions força grans en relació al lloc on està instal·lada. La segona, els jocs d’aigua que succeeixen des de l’interior de la làmina. La tercera, la representació figurada d’un moviment tectònic que aixeca peces senceres del sòl.
Estem davant d’una metàfora d’un guèiser islandès i les estructures de l’obra intenten reproduir, al bell mig de la ciutat, la percepció estetitzada d’un fenomen de la natura i les sensacions que li associem."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials: acer corten i aigua
Font a la plaça Islandia


Guèiser de la font, font:wikipedia





EL PROJECTE  D'AQUEST GUÈISER  HA ESTAT PATROCINAT  PER COPESCO-SIF BACALLÀ D'ISLÀNDIA  Abril, 1995

Cascada Dettifoss
Cascada de Godafoss


Inauguració de la font de la plaça Islàndia, font:Ajuntament de Barcelona
Cascada Fjallfoss

Cascada de Skogafoss

Cascada de Gullfoss



Vista aèria Font de la plaça Islandia, font:google earth

Més informació Viquipèdia Andreu Arriola i Madorell
Més informació:Viquipèdia Carme Fiol i Costa

Carme Fiol i Andreu Arriola Madorell, font:interempresas.net
Veure més Art Públic Sant Andreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada