diumenge, 21 d’abril del 2019

Escultura Homenatge als castellers

"L’homenatge d’Antoni Llena al món dels castellers es una escultura conceptual de 25 metres formada per un conjunt de tubs d’acer (de 114 mm. de perfil) ancorats a terra en set punts, disposats en forma de rotllana irregular. Aquests tubs es connecten entre ells, de manera que la forma resultant recorda a un castell d’homes.
El monument segueix sent un record diferit de les trobades castelleres a la plaça Sant Jaume, un eco temporal que ha quedat fixat a la plaça del darrera de l’Ajuntament de Barcelona.
El monument s’ha fet al taller d’escultura de Pere Casanovas, que ja s'havia encarregat abans del Núvol i cadira que corona la Fundació Antoni Tàpies, així com altres peces d’art públic recents a Barcelona, com la de Frederic Amat a Can Vilardell o la de Perejaume a la plaça de la Prosperitat.
La cita de Celan era una clau per entendre que tota relació humana s’ha de construir des de l’individu, des d’una consciència pròpia.
El fet que sigui transitable fa que molts transeünts passin per “dins” seu admirant tots els punts de vista possibles, de manera que el monument no entorpeix el pas dels transeünts. Per la seva alçada, es produeixen dos fenòmens lumínics que han canviat totalment l’aspecte de la plaça de Sant Miquel. A la tarda, les ombres que projecta animen les façanes del costat nord, creant una imatge potent i mínima. I a la nit, com que els fanals estan més baixos que el punt més alt del monument, fa que sembli que no te fi, i que sigui molt més alt del que és."
Veure informació Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Homenatge_als_castellers
Materials: acer
Escultura als castellers a la plaça de Sant Miquel
 





Homenatge als Castellers, Antoni Llena
Sòc jo quan tu ets tu. Poema Elogi de la distància, Paul Celan
 







Més informació https://ca.wikipedia.org/wiki/Antoni_Llena_i_Font
Antoni Llena i Font, font:Wikipedia
Veure mes Art Públic Ciutat Vella Oest

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada