dimarts, 3 de gener del 2023

Escultura Sagrat Cor

 

"Una imatge del Sagrat Cor comparteix amb la Maternitat, de Lluïsa Granero, i amb la Mare de Déu embarassada, de Vicenç Navarro, els parterres dels jardins situats entre els antics pavellons Cambó i de cuines de la Maternitat, actualment ocupats respectivament per COM Ràdio i la delegació de la UNED a Barcelona. És una imatge emmotllada en sèrie, probablement pertanyent al catàleg de l'empresa Taller El Arte Cristiano, d'Olot. Es creu que, com passa amb l'escultura de Navarro, ja va ser posada abans del 1944."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M.Huertas

 

"Imatge de Jesucrist, amb iconografia de tipus siríac, amb barba i cabell pentinat amb clenxa al mig, que té oberta la seva túnica pel pit per tal de mostrar el cor inflamat d'amor. Amb el braç dret assenyala el cel i l'esquerre s'obre amb la mà oberta. És una representació iconogràfica moderna en la qual es plasma una devoció antiga molt estesa. Es basa en les revelacions a Santa Margarida Maria d'Alacoque. La darrera d'elles, el juny de 1675, la santa va veure Jesús mostrant-li el cor i dient-li: "Heus aquí aquest cor que ha estimat tant els homes". Per tal d'honorar-lo, el primer divendres després de la capvuitada del Corpus es va instituir una festa particular de reparació en la qual es rebés la comunió i s'expiessin les ofenses inferides pels homes al diví cor.

El 1883 l'arquitecte Joan Martorell i Montells (Barcelona, 1833-1906), per encàrrec de la Companyia de Jesús, estava construint una església dedicada al Sagrat Cor de Jesús al carrer de Casp de Barcelona. El seu ajudant era Camil Oliveras i Gensana (Figueres, 1840 - Barcelona, 1898), autor també de l'ampli conjunt de la Maternitat, on és situada aquesta obra."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Aymar i Ragolta

Materials:Pedra artificial



Més informació:Viquipèdia Sagrat Cor de Jesús

Pintura amb la Beata Maria del Diví Cor i Santa Margarida Maria Alacoque en l'adoració del Sagrat Cor de Jesús, font:Viquipèdia

Més informació:Viquipèdia Casa Provincial de Maternitat i Expòsits de Barcelona

La Maternitat, font:Viquipèdia

Autor

Escultor:atribuida al Taller de Arte Cristiano

Més informació:Elartecristiano.com/talleres-de-arte-cristiano-de-olot

Logo, font:elartecristiano.com

 

Veure més Art Públic Les Corts


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada