dilluns, 11 d’abril del 2022

Escultura Venus Parc de la Ciutadella

 

"En el frontó arrodonit es representa, en un alt relleu, la figura de Venus repenjada indolentment sobre un peix grotesc, acompanyada de cinc putti amb diferents petxines i cargols marins.

L'escena representada és un tema decoratiu molt comú, la representació de la deessa de l'amor acompanyada d'un grup indeterminat de putti. Els elements marins, molt poc corrents en una representació de Venus, s'expliquen per la laxitud iconològica de tot el conjunt, ja que el nexe d'unió entre totes les figures és l'element líquid -menys l'Aurora-, per la qual cosa no és estranya aquesta reinterpretació en clau "marina" del tema decoratiu de Venus. A més, els dos putti situats sobre les portes laterals també porten elements marins -un cargol de mar i un dofí- en un intent de relacionar les diferents parts del conjunt.

En el Palau de Longchamp de Marsella, que inspirà a Fontseré, també hi trobem la figura de Venus seguida d'un grup de putti, en una posició molt semblant a la realitzada per Francesc Pagés, i en el mateix emplaçament que a Barcelona, sobre el conjunt central. Encara que el fris de Marsella sigui un baix relleu i que no hi aparegui cap element marí, la filiació del disseny de Fontseré del timpà de la cascada sembla evident trobar-la, un cop més, en el conjunt de Henri Espérandieu."
Frontal de Venus, font:musiquesvoyages.m.u.pic.centerblog.net

Palau de Longchamp de Marsella, font:renfe-sncf.comMés informació:Viquipèdia Cascada Parc de la Ciutadella

Cascada del Parc de la Ciutadella, font:Viquipèdia

Autor

Escultor:Frances Pagès i Serratosa

Disseny:Josep Fontseré i Mestre

Més informació:Viquipèdia Francesc Pagès i Serratosa

 

 

Més informació:Viquipèdia Josep Fontseré i Mestre

Josep Fontseré, font:Viquipèdia


Veure més Art Públic Ciutat Vella Est 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada