dimarts, 22 de novembre del 2022

Escultura Tors Olímpic

 

"Com a pòrtic escultòric de l'edifici de Ricard Bofill que estatja l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya es va triar aquest tors, obra de Rosa Serra, que simbolitza un velociste, i que va ser inaugurat a la tardor de 1991, pocs mesos després de la de l'organisme esportiu, que havia tingut lloc el 21 de juny de 1991."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Jaume Fabre i Josep M.Huertas

 

 

"La ubicació d'una obra la potència o l'eclipsa segons les sinergies de l'espai circumdant. Aquí l'espai és net, extens, amb visibilitat llunyana; la façada neoclàssica de l'edifici de l'INEF no deforma de cap manera la percepció d'aquesta obra, que és una crida d'atenció al que significa l'INEF (Institut d'Educació Física).

L'escultura contrasta amb l'obra que l'autora Rosa Serra va col·locar en el port d'Empúries per rebre la flama olímpica; allí és un tors erecte, en repòs serè i amb el braç estès per sostenir la torxa.

Així és un tors en la plenitud del moviment, tens com un ressort que s'acaba de deixar anar i està vibrant en la seva extensió, qual anell pla de metall que es partís i recobrés la seva forma apaïsada.

És el tors d'un atleta que acaba de desencadenar el seu esforç: llançar, botar, estirar, i que està en plena tensió física. Aqustxa energia continguda en el bust i manifestada en el seu gest emplena l'espai circumdant de ritme vital."

Font de la informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic - Luis Racionero

Materials:Bronze




"Rosa Serra, 1991"

Autor

Escultor:Rosa Serra

Foneria:Magisa

Més informació:Viquipèdia Rosa Serra i Puigvert

Rosa Serra, font:expresionconarte.com

Veure més Art Públic Sants Montjuïc

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada