divendres, 10 de gener del 2020

Llegenda La Cadira d'or del Castell de Burriac

Conta la llegenda que un personatge molt famós va ser l'agressiu bandoler capità dels lladres anomenat Còrsec, i era el terror de tota la rodalia. Vivia bé amb els seus veïns perquè li pagaven diners per estar tranquils, però el Còrsec robava tots els viatgers dels camins prop de Burriac. Gràcies a tot el que robava, va fer una gran fortuna, i guardava en el castell els seus tresors, entre ells una cadira d'or. Però vet aquí que el Rei ho va saber, i va enviar el seu exèrcit a capturar-lo.
El Castell de Burriac, font:parqueaparque.wordpress.com
Quan menys s'ho esperava, en Còrsec es va trobar al castell tot voltat de soldats. Com que va veure que més tard o més d'hora s'hauria de rendir, per una llarga mina sota la muntanya anava traient els tresors i entrava menjar, fins que els soldats van sospitar-ho i van trobar la mina. Els soldats van haver de tirar a terra quatre pesades portes. El Còrsec va amagar la cadira d'or i els tresors que hi quedaven, després va apilar tota la llenya que tenia i va calar foc al castell. Va haver un combat i molts van morir, i una vegada apagat el foc, van remoure totes les runes per tal de trobar-hi els tresors, però mai més n'ha aparegut cap rastre. Des de llavors, són molts els qui intenten trobar-los, i aquell que els arribi a trobar, ben ric es farà.
Font de la informació:issuu.com/joseluis.paraiso/docs/llegendes
Més informació:Wikipedia El Castell de Burriac

El Castell de Burriac, font:Wikipedia

La Llegenda a Cabrera de Mar
El castell de Burriac i la seva muntanya no només són interessants des del punt de vista històric, també des de l'etnografia, es recullen moltes llegendes de tresors amagats, cavallers, reis, bruixes... Algunes de les quals es comenten a les visites teatralitzades: Els secrets del Castell de Burriac!.
Font de la informació:Gaudeixcabrera.cat activitat els secrets del castell de Burriac
Veure més LLEGENDES CATALANES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada