divendres, 31 de gener del 2020

Bust a Álvaro Cunqueiro

"L'Agrupació Cultural Gallega Saudade va esperonar la dedicació d'una plaça a l'escriptor Álvaro Cunqueiro (Mondoñedo, 1911 - Vigo, 1981), tal com va fer també amb un altre racó urbà, dedicat a un altre escriptor gallec, Castelao. En el cas de Cunqueiro la plaça es troba al barri de Vilapicina.
Es tracta d'una obra realitzada per Guillermo Feal Otero (Fene, A Coruña, 1924 - 2003), la biografia artística del qual es desplega bàsicament al Ferrol. El seu punt de partida ha estat el món de l'ebenisteria, però la seva habilitat i vocació el van portar a l'estudi del dibuix i de la pintura al mateix temps que al de l'escultura. 
Igual que succeeix amb l'escultura que representa Castelao a la plaça barcelonina que porta el seu nom, el mot "Saudade" figura a la inscripció que cita al personatge en qüestió. Hom ha de recordar que Cunqueiro és la fantasia de Galícia esdevinguda literatura, que la seva imaginació va desbordar tots els marges de l'espai i del temps per oferir-nos un món nou -el cunquerià- on es viu des de posicions generadores d'una interminable i molt subjectiva creació dels més variats personatges i accions, en què la lògica de les coses poc o res té a veure amb els protagonistes i els esdeveniments."
Veure informació:Ajuntament de Barcelona, Art Públic
Materials:Granit

Saudade - Álvaro Cunqueiro - Galicia - 1911 1981






Més informació:Viquipèdia Álvaro Cunqueiro Mora
Álvaro Cunqueiro Mora, font:Viquipèdia

Autor
Escultor:Guillermo Feal Otero
Més informació:Fenecom1.blogspot.com
Guillermo Feal Otero, font:fenecom1.blogspot.com
Veure més Art Públic Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada