divendres, 31 de gener del 2020

Escultura Conversa

"Una escultura de Sergi Aguilar decora des del juny del 2011 el pati cobert d’accés al casal d’avis i la biblioteca municipals que es va inaugurar la tardor del mateix any 2011 en el nou edifici construït sobre el solar que ocuparen durant molts anys les cotxeres d’autobusos de l’avinguda de Borbó.
Conversa és una sintètica peça monumental realitzada per l’escultor Sergi Aguilar l´any 1987. Aquesta és una de les obres més radicals d’aquell fructífer període en que se servia de dos plans d’acer intersectats i del buit per crear enigmàtiques angulacions, com Mirada i Metálica d’una geometria essencial.
Conversa té mesura humana i mostra una aèria configuració, que revela el gran interès de l’artista per convertir l’espai retallat, viu i actiu, en la veritable forma i significat de l’obra. Dins d’aquest majestàtic angle d’una gran puresa lineal, l’espectador es troba davant una poderosa demarcació inscrita a l’interior mateix de l’obra, una delimitació residual perfilada per l’acer que és d’ on realment emana l’energia i la raó de ser de l’obra.
L’artista català ha sabut donar un gir al constructivisme de les primeres avantguardes i el porta a l’era actual en aprofitar el seu potencial dinàmic per dotar-lo d’ una especial calidesa humana, d’una certa remembrança objectual i d’una poètica vitalitat. Aquesta peça s’ofereix com a geometria emblemàtica i alhora com a forma provisional i intangible que demana d’un esforç perceptual per part de l’espectador. És una estructura rotunda que acull un buit revelador, en una ferma aliança entre construcció i sentiment, consistència formal i remor de vida.
L’ interès de Sergi Aguilar per atrapar espais i deixar-ne registres com a senyals desplaçades en marques obertes, forma part del seu personal ideari escultòric que entén el lloc sobre el que es pot parlar avui, més aviat com empremta provisional que com a cosa física i perdurable."
Veure informació:Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Materials:Acer corten




Autor
Escultor:Sergi Aguilar
Més informació: Sergiaguilar
Més informació:Viquipèdia Sergi Aguilar Sanchis
Més informació: Enciclopèdia.cat
Sergi Aguilar i Sanchis, font:enciclopèdia.cat
Veure més Art Públic Nou Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada