dijous, 24 de gener del 2019

Obra Ellsworth Kelly

"El 1987 es va condicionar, molt prop del pont fet aquell mateix any sobre les vies del tren per l'enginyer Santiago Calatrava, una petita plaça, dissenyada per l'arquitecta municipal Olga Tarrassó, que va ser enriquida amb dues peces de l'escultor nord-americà Ellsworth Kelly.
Inicialment, l'autor les havia fet pel port de San Diego, a Califòrnia, però no li van acceptar. Després, dins la política d'embellir Barcelona amb escultures d'autors nord-americans, Kelly va proposar que anessin al parc de la Pegaso, però no s'avenien amb l'entorn, i aleshores se li va proposar una nova plaça, que va ser batejada amb el nom de plaça del General Moragues, en honor del general català executat després de la guerra de Successió. Curiosament, però, el monument que Barcelona té dedicat a Josep Moragues i Mas no és en aquesta plaça, sinó a la Barceloneta, molt prop d'on havia estat l'antic Portal de Mar, l'indret on va ser exposat al públic el cap del general.
Les obres de Kelly no tenen res a veure amb la història de Catalunya, sinó que són un símbol fàl·lic en acer inoxidable, i un díedre d'acer, simbòlic de genitalitat femenina, força separats entre si. Les dues escultures i la plaça es van inaugurar el 26 de setembre de 1987. Una versió del tòtem a escala més reduïda s'havia instal·lat a la Creueta del Coll."
Veure informació: Ajuntament de Barcelona - Art Públic
Ellsworth Kelly
Veure informació: https://es.wikipedia.org/wiki/Ellsworth_Kelly

Ellsworth Kelly

Ellsworth Kelly

Ellsworth Kelly

Ellsworth Kelly

Ellsworth Kelly

Ellsworth Kelly

Ellsworth Kelly

Ellsworth Kelly
Veure més Art Públic Sant Andreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada