"Ubicada al districte del Raval, es coneix com l'Antiga Església de Sant Antoni Abat les restes arquitectòniques que s'han conservat de l'antiga església del mateix nom. Es tracta bàsicament dels porxos de la façana principal. Afronta al carrer de Sant Antoni Abat situada en l'illa delimitada pels carrers Sant Antoni Abat, Cera i Salvador. Està format per dues crugies entre mitgeres paral·leles al carrer. Cada crugia, de planta baixa i pis, consta de tres mòduls. L'edifici per la seva part posterior on antigament estava l'església té una façana postissa i cega al pati d'illa ocupat per la zona de jocs d'una escola.
L'orde dels Canonges Regulars de Sant Antoni, al segle XV, va establir un hospital, església i convent a tocar de la muralla de ponent de la ciutat. Aquest establiment exercia un control sanitari dels viatgers, sobretot en la seva entrada a Els antonians la ciutat. En el decurs dels anys els antonians i el convent mateix van entrar en decadència. El 1791 es va extingir l'orde.
El 1806 els escolapis es van fer càrrec del convent. El 1815 ja va poder entrar en funcionament el centre docent. Quan es va enderrocar la muralla, es va edificar una escola nova al seu lloc. A finals del segle XIX es va restaurar l'edifici per adaptar-lo a les noves necessitats, modificant la façana al carrer de Sant Antoni, la que encara es conserva."
Veure informació Wikipedia antiga Església Sant Antoni Abat
Veure informació https://monestirs.cat
El convent de Sant Antoni Abat a l'extrem del costat de la muralla Segons un dibuix d'Anton Van der Wyngaerde (1563) font:monestirs.cat |
El convent de Sant Antoni Abat, 1869 font:monestirs.cat |
L'església restaurada després de l'incendi font:monestirs.cat |
Superposició del convent amb el pla actual de la zona font:monestirs.cat |
Restes arquitectòniques que s'han conservat de l'antiga església |
Oficines de la Federació Educació Solidària |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada