dimecres, 9 de gener del 2019

Monument Dama d'Elx

"El 1966 l’Ajuntament de Barcelona va voler traçar una plaça dedicada a la població d’Elx als voltants de l’església de Crist Petit del barri La Sagrera. En aquell temps la plaça estava presidida per un baix relleu de la Dama d’Elx realitzat per Ferran Bach-Esteve i Massaneda (Sant Pau de Fenollet, 1929 - Terrassa, 1992), escultor que va produir gran part de la seva obra a la ciutat de Terrassa. L’any 1983 la plaça Jardins d’Elx va ser objecte d’una primera reforma que va abocar al desmantellament del baix relleu suara citat.
Vint-i-sis anys després, amb motiu del desenvolupament del Pla Especial de Millora Urbana de La Sagrera, que pretenia grosso modo transformar el barri en punt d’atracció metropolità a través de la nova estació intermodal de l’AVE, la plaça va ser novament remodelada, i fou aleshores quan s’hi afegí l’actual escultura de la Dama d’Elx. Aquesta es troba emplaçada a l’accés principal de la plaça (perpendicular a la façana de l’església de Crist Petit) sobre una jardinera."
Veure informació Ajuntament de Barcelona Art Public
Veure informació Wikipedia Dama d'Elx

Dama d'Elx




Dama d'Elx i al darrere Parròquia de Crist Rei

Dama d’Elx / S. IV a d.C. Paradigma de l’art ibèric / Donada per l’Ajuntament d’Elx a la ciutat de Barcelona / amb motiu de la remodelació dels Jardins d’Elx / Barcelona, 31 de gener de 2009


Dama d'Elx al Museu Arqueològic Nacional
Veure més Art Públic Sant Andreu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada